• Reklama
Trika eCF Patron eCFSeznamka eCF

Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Chcete diskutovat o posledních novinkách ze světa počítačů a Internetu, nebo třeba chcete nějakou radu? Zde je pro to ideální místo.

Moderátoři: dlouhejbil, Grif, Joker, jura-p

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod OldAlien » stř 31. led 2018 14:25:00

Digestoř s vnitřní cirgulací, pracuje na principu, uhlíkového filtru, který zachytí i tekutinu. Je běžně k dostání.
https://www.komaonline.cz/uhlikovy-filtr-do-digestore/
C2D1 DNA 250 / Thinkvape Finder 167 DNA 250 / HCigar VT133 DNA 200 / C1D2 DNA75 / SMY DNA 75 / WISMEC Luxotic BF / VT Inbox DNA75 / FRANKENSKULL BF / Pulse BF 80W /

iJOY EXO RTA[ / Ammit 25 / SKYLINE RTA / OBS Crius2 / ZEUS RTA / Vicious Ant Vaux / FLAVE RDTA / FLAVE tank bf RDA / Hussar Vape Torpedo Micro RTA / ETHEON bf RDA / RECURVE RDA
Uživatelský avatar
OldAlien
e-Soptík
e-Soptík
 
Příspěvky: 463
Registrován: pát 17. úno 2017 5:04:54
Bydliště: Písek
Národní vlajka:
Czech Republic

Reklama

Markdown Madness From $2.99

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod e-man » stř 31. led 2018 14:32:35

No jo, ale pravděpodobně filtruje jen pachy a pevné částice

Zde citace

Jestliže opravdu není možné využít pro odsavač vnější odtah, je možné jej používat v recirkulačním režimu. Je třeba vzít na vědomí tyto informace. Uhlíkový filtr lze nainstalovat do všech námi nabízených digestoří. Pracuje na principu recirkulace. Jinými slovy – přes aktivní uhlíkový filtr se recirkulací vrací do místnosti čistý vzduch. Pára ovšem zůstává v místnosti a je tedy třeba brát recirkulační režim jako nezbytnou variantu tam, kde nelze použít odtah ven.

[ Post made via Android ] Obrázek
Kapu, squonkuju a tankuju...
Uživatelský avatar
e-man
Kuřák
Kuřák
 
Příspěvky: 64
Registrován: pát 02. zář 2011 22:16:15
Bydliště: Sedlčany
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod vlastik63 » sob 08. pro 2018 18:29:30

Ahoj mám problém ztratila se mi červená barva.
Odešel mi můj stolní PC a dočasně jsem si pořídil než si zakoupím nový PC notebook HP EliteBook 8440p a k tomu dokovací stanici HP HSTNN-I11X.Do ní jsem zapojil všechny potřebné periférie.Vše je funkční až na to, že se mi na monitoru VW 193D ztratila červená barva.Při připojení VGA konektoru přímo na notebook jsou barvy v pořádku.Podezříval jsem tedy dokovací stanici, že je vadná a zapůjčil jsem si jinou no k mému překvapení i tady červené spektrum zmizelo.Nevíte někdo čím by to mohlo být a jak tam mám tu červenou složku dostat.Všem kdo se bude snažit mi poradit předem moc děkuji.
Mám toho tolik, že jsem to už přestal sledovat :chuckle
Uživatelský avatar
vlastik63
Eyjafjallajökull
Eyjafjallajökull
 
Příspěvky: 3928
Registrován: ned 25. bře 2012 15:37:35
Bydliště: Louny
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod jarda19 » sob 08. pro 2018 21:58:03

Vlastiku zkus vyměnit cartdrige s červenou barvou. :D
Ale vážně.....vga konektor má vyvedené zvlášť R-G-B. to znamená že když zapojíš kabel z monitoru přímo do noťasu a vše je v pořádku, pak je chyba v dokovacím konektoru. A jelikož jsi zkoušel 2 dokovací stanice tak bohužel asi na straně noťasu.
Vím že jsem tě nepotěšil ale ….nemáš možnost tam zapojit monitor s DVI ???
Hulím evic VT + ruzgara
Obrázek
Uživatelský avatar
jarda19
e-Soptík
e-Soptík
 
Příspěvky: 608
Registrován: sob 24. bře 2012 18:05:36
Bydliště: Havířov
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod vlastik63 » ned 09. pro 2018 0:03:17

Bohužel ne nemám jiný monitor a na něm je výstup pouze VGA. Nepomohla by nějaká přechodka na DVI? Třeba tohle : https://www.secomp.cz/dvi-vga-kabel-dvi ... gJGzvD_BwE

Odesláno z mého Apollo Lite pomocí Tapatalk
Mám toho tolik, že jsem to už přestal sledovat :chuckle
Uživatelský avatar
vlastik63
Eyjafjallajökull
Eyjafjallajökull
 
Příspěvky: 3928
Registrován: ned 25. bře 2012 15:37:35
Bydliště: Louny
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod flacek » ned 09. pro 2018 0:26:10

Redukce ti pomuze, ale je DVI -> VGA, opacne neexistuje co vim. Pokud vystup je DVI a monitor ma VGA tak to fungovat bude.
Mlhostoje - Joyetech 18650 MOD V3.5, Joyetech eVic Easy, VAMO V1 + V3, Z-Max, Bcc Evod, Pro Tank, Pro Tank X10
Palivo - Tankuji pouze a výhradně u Gaston13
Ortodoxní elektronik /rasista/

Obrázek
Uživatelský avatar
flacek
e-Kuřák
e-Kuřák
 
Příspěvky: 187
Registrován: pon 14. led 2013 5:47:51
Bydliště: Praha

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod vlastik63 » ned 09. pro 2018 1:06:48

Monitor má pouze VGA vstup, dokovací stanice má DVI i VG jen mi z VG nejde ta červená jak popisuji o post víše.
Mám toho tolik, že jsem to už přestal sledovat :chuckle
Uživatelský avatar
vlastik63
Eyjafjallajökull
Eyjafjallajökull
 
Příspěvky: 3928
Registrován: ned 25. bře 2012 15:37:35
Bydliště: Louny
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod flacek » ned 09. pro 2018 12:30:28

Tak pak by ta redukce mela fungovat, otazka jestli ale neni nekde problem mezi notasem a dokovaci stanici.
Mlhostoje - Joyetech 18650 MOD V3.5, Joyetech eVic Easy, VAMO V1 + V3, Z-Max, Bcc Evod, Pro Tank, Pro Tank X10
Palivo - Tankuji pouze a výhradně u Gaston13
Ortodoxní elektronik /rasista/

Obrázek
Uživatelský avatar
flacek
e-Kuřák
e-Kuřák
 
Příspěvky: 187
Registrován: pon 14. led 2013 5:47:51
Bydliště: Praha

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod OldAlien » pát 01. úno 2019 19:17:41

Škemrám o radu, jak se zbavit veškerých aktivit včetně účtu, na mobilu z druhé ruky.
Jedná se o iPhone 5. Původní majitel je již nedostupný (úmrtí) a jeho účet je v mobilu zablokovaný heslem.
Jestli existuje nějaký fígl, jak uvést mobil do firemního, úplně čistého nastavení, tak budu rád.
Díky za povšimnutí a případné rady.
C2D1 DNA 250 / Thinkvape Finder 167 DNA 250 / HCigar VT133 DNA 200 / C1D2 DNA75 / SMY DNA 75 / WISMEC Luxotic BF / VT Inbox DNA75 / FRANKENSKULL BF / Pulse BF 80W /

iJOY EXO RTA[ / Ammit 25 / SKYLINE RTA / OBS Crius2 / ZEUS RTA / Vicious Ant Vaux / FLAVE RDTA / FLAVE tank bf RDA / Hussar Vape Torpedo Micro RTA / ETHEON bf RDA / RECURVE RDA
Uživatelský avatar
OldAlien
e-Soptík
e-Soptík
 
Příspěvky: 463
Registrován: pát 17. úno 2017 5:04:54
Bydliště: Písek
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod dlouhejbil » pát 01. úno 2019 19:51:45

Iphone neznám, ale každý mobil by měl jít zresetovat do továrního nastavení, které smaže vše, co bylo vytvořeno pův. majitelem. Následně si vytvoříš nový /svůj/ účet. Pokud ho už nemáš.

https://www.hardreset.info/devices/appl ... st-method/
Uživatelský avatar
dlouhejbil
Moderátor
Moderátor
Sádrový ježek
Sádrový ježek
 
Příspěvky: 8236
Registrován: pát 18. lis 2011 16:23:20
Bydliště: Hradec Králové
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod amirinda » pát 01. úno 2019 20:36:22

Přesně jak píše kolega, udělat původní "Tovární nastavení" a nebo pokud máš v okolí někoho kdo to umí tak přeflěšnout ROM, ale to asi není v tomto případě zapotřebí :-)
Sinuous Ravage 230 + Berserker V1, iStick Pico 25 + Dvarw MTL klon, Skyline RTA klon
Uživatelský avatar
amirinda
Kuřák fajnšmekr
Kuřák fajnšmekr
 
Příspěvky: 96
Registrován: sob 28. črc 2018 22:01:50
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod OldAlien » pát 01. úno 2019 20:50:59

Nový účet je založený, ale i po klasickém resetu, běží oba účty současně. Pouze nastavení služeb, různých zákazů a povolení, přešlo do defaultu. Starý účet však zůstal.
C2D1 DNA 250 / Thinkvape Finder 167 DNA 250 / HCigar VT133 DNA 200 / C1D2 DNA75 / SMY DNA 75 / WISMEC Luxotic BF / VT Inbox DNA75 / FRANKENSKULL BF / Pulse BF 80W /

iJOY EXO RTA[ / Ammit 25 / SKYLINE RTA / OBS Crius2 / ZEUS RTA / Vicious Ant Vaux / FLAVE RDTA / FLAVE tank bf RDA / Hussar Vape Torpedo Micro RTA / ETHEON bf RDA / RECURVE RDA
Uživatelský avatar
OldAlien
e-Soptík
e-Soptík
 
Příspěvky: 463
Registrován: pát 17. úno 2017 5:04:54
Bydliště: Písek
Národní vlajka:
Czech Republic


Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod TomMiga » sob 02. úno 2019 11:38:41

Jelikož pracuji jako servisní technik veškeré IT techniky tak ze své zkušenosti vím, že bohužel iphone nejde obejít APPLE ID.

Po vyresetování telefonu bude telefon vyžadovat původní přihlašovací údaje původního vlastníka ( je to zabezpečení proti krádeži ) takže pokud neznáš původní přihlašovací údaje tak je telefon nepoužitelný.

Jedna možnost by tu byla ale je časově a náročná. Musel by jsi přeletovat 3x chip na základní desce telefonu. Použít čipy z telefonu který není blokovaný icloudem. Jinak ostatní telefony ( android ) mají podobné zabezpečení ale google ůčet se mna nich dá obejít.
Obrázek
Uživatelský avatar
TomMiga
e-Holátko
e-Holátko
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 23. led 2019 13:43:44
Bydliště: Krásná Lípa
Národní vlajka:
Czech Republic

Re: Je tu nějaký počítačový expert? RADY

Příspěvekod korwin » sob 02. úno 2019 22:55:51

OldAlien píše:Škemrám o radu, jak se zbavit veškerých aktivit včetně účtu, na mobilu z druhé ruky.
Jedná se o iPhone 5. Původní majitel je již nedostupný (úmrtí) a jeho účet je v mobilu zablokovaný heslem.
Jestli existuje nějaký fígl, jak uvést mobil do firemního, úplně čistého nastavení, tak budu rád.
Díky za povšimnutí a případné rady.

Toto má Apple ošetřeno tak, že bez znalosti hesla k původnímu účtu Apple ID se k resetu telefonu nedostaneš. Případně může někdo jiný se znalosti hesla odstranit zařízení z ID na webové stránce iCloud.com
Uživatelský avatar
korwin
Dobrá duše eCF
Dobrá duše eCF
e-Kuřák
e-Kuřák
 
Příspěvky: 129
Registrován: stř 22. dub 2015 21:56:52
Bydliště: Praha
Národní vlajka:
Czech Republic

PředchozíDalší

Zpět na Počítače a Internet

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků