1mmortal píše:quote="spachal"
Pokud chcete opravdu poznat, co vlastne phuer je, zkuste si najit sheng (raw) phuer
/quote
No pokud se nepletu tak Raw Puerh je prostě zelený puerh ne? Pokud ano, tak ten sem měl. Je dobrý ale pro mě je puerh jediný a to ripe. Ta hlína tam musí být cítit... Ještě sem se nedostal k bílému puerhu, jelikož jsem se neodhodlal za to vysolit tolik peněz, co za to chtějí :)
Ahoj, ano, i shu ("tmavy") phuer muze byt opravdu vyborny, coz ovsem nic nemeni na tom, ze tento typ phueru byl obecne "vymysleny" relativne nedavno, jako nahrada za "vyzrale" sheng phuery. Osobne mam sice radeji "ty zelene", ale kupuji a popijim oboji, jen je nutne mit vetsi pocet keramiky :]. Mimochodem, "zemitost" a "chut prachu" jsou spise ty horsi vlastnosti, ktere by se mely u shu phueru v chuti objevovat.
Ale kazdemu, nastesti, chutna neco jineho, jinak by to byla strasna nuda :) ..