od martini » sob 11. led 2014 11:26:18
Byl to Sigelei 8 (tedy podobný tomu EA klonu), na změření takových odporů nemám doma vhodné vybavení, takže jsem měřil pouze napěťové ztráty při zatížení 1ohm spirálou a rozdíl před a po úpravě byl pouhé 0,03V (+/- 0,01V), pochromování jsem odstranil na obou stranách štelovacího centrpinu, na - spínací ose (v obou případech již s naletovanou FB pružinou) a na dosedací ploše spínacího pinu, zbytek (pouzro spínače a plochy spínacího pinu v něm uloženého) jsem vzdal, když jsem viděl, že to k ničemu nevede.
Ještě dodám, že si užívám nové hračky s FT, která má již všechny kontakty postříbřené (69 mod) a přestože se jedná o precizně zpracovaný kousek po všech stránkách (žádná pružina v obvodu, veškeré závity až neskutečně přesné a kontakty údajně opravdu postříbřené), tak rozdíl ve ztrátách oproti tomu sigelei taky není nijak závratný, opět pouze v řádu setin voltu, ale měřil jsem to zatím jen na obyč. samsungu.
Edit: Nedalo mi to potvrzeno i na IMR - nový klon 69 modu + 0,01V rozdíl oproti vyčištěnému sigelei 8 a + 0,03V oproti sigelei 20, to vše při 1 ohm, mně zkrátka nikdo spikleneckýma báchorkama o výrazném vlivu přechodových odporů na výkon gripu nepřesvědčí.
Je mi fuk, jestli za svoje kacířské názory skončím na hranici, ale přechodový odpor způsobuje pouze oxidace a jiné znečištění kontaktů, to je podstatně horší vodič než chrom. Ano logicky z toho vyplývá, že čím víc takových míst bude, tím větší ve výsledku může být a tím víc míst budu muset ošetřovat, to je jistě u kompaktu z jednoho kusu pro někoho výhoda a tím celý spor začal. Nezbývá než doufat, že se časem objeví i kompakty s jiným, než genesis systémem, který mi již nevyhovuje, do té doby budu raději pucovat a používat to, co mi sedí.
Paps+Heron (hybrid) *** 4Nine+Kayfun nano (hybrid) *** Origin+Aqua (hybrid) *** Sigi8+Ithaka (hybrid) *** Sigi20+Oddy *** JoyeMech+Fogger2 *** 69mod+Magma *** Lab65+Kayfun *** iStick 50+Erlkonigin mini *** G3 mini+Kayfun V3 mini *** eGrip+RBA base *** eGrip II
JSEM ZÁVISLÝ A NESTYDÍM SE ZA TO!