od ProfivapersForumTeam » pon 28. říj 2013 8:01:19
Cmoudim mechanickyho kompakta Bivojka, menšokotelnovýho bráchu Bivoje, namotano mam 4 a trictvrte zavitu 0.25 kanthal D "na ostro" coz je o zavit vic a jeste o 0.05 slabsiho dratu oproti mym zvyklostem, ale telo z jednoho kusu s atty a zbytecne nemrhani energii v zavitech a prechodech je na vykonu dost znat...
Dost znát oproti čemu? Tohle mě už dlouho vrtá v hlavě, tak bych měl rád jasno. „Dost” je o kolik? A je to nějak změřitelné? Když použiju třeba Vamo, o kolik watů je potřeba si přidat? O jeden, či dva a nebo třeba až o pět, když je to tedy o „dost”. Pokud je to opravdu o těch DOST, tak to chápu, že to má vliv na výdrž baterie. Ale o jaký časový údaj tu jde? Deset prásků, nebo Dvacet? A dál? Jinak mě to přijde jako vynášení do nebes něčeho, bez čeho se nováček nemůže obejít.
Tak mi to tady odborníci vysvětlete....
Je to spíše zanedbatelný mýtus nebo nezbytnost? Mám se opravdu honit za kompaktem, abych nebyl nedejbože opožděnej a neměnil baterii o pár prásků dřív, nebo můžu v klídku dál pokuřovat a jeden, dva watíky si přihodit?
Vlákno bude i nadále sloužit k tomuto tématu, tak pište jen ověřené a podložené zkušenosti/FAKTA....děkuji