• Reklama
FastTech

Pomáhá e-cigareta odvykat???

Zde se pokusme dojít k jasným a jednoznačným závěrům a rozšířit tak naše informace z webu.

Moderátoři: dlouhejbil, Joker, Grif, jura-p

Re: Pomáhá e-cigareta odvykat???

Příspěvekod allartvideo » úte 08. lis 2016 17:18:34

Spočiatku to nie je jednoduché prejsť na éčko naplno, tiež to chce určitú dávku pevnej vôle. Ani nie kvôli tomu, že by to nedokázalo nahradiť tú potrebnú dávku nikotínu, ale kvôli tomu, aby som "nevytŕčal z radu", aspoň u mňa to tak zo začiatku bolo. Keď som si pred nejakými 5-6 rokmi(alebo možno ešte skôr, fakt neviem) kúpil M 401, tak v práci všetkým padla sánka, že čo to je ?! Tak som sa zaradil do mlčiacej väčšiny a kúpil modré LM-ky. Potom prišlo ego-t, potom céčko, ale stále som vapoval len v prítomnosti maximálne dvoj-trojčlenného davu. Ale dnes je už iná doba a je to v podstate vec verejná, vaperov je omnoho viac a teda čosi pred vyše dvoma rokmi som si povedal, že prdím na názory fajčiarov a laickej verejnosti a opustím pyro nadobro. Povedal som si, musím vydržať a vydržal som. Ten prechod trval tiež asi týždeň a dnes som čistý bez pyra (....a bez peňazí :) ), ale nabanujem, treba len chcieť.
Genesis by ivant, Kraken, Pulse G, Steamboy, Origen V2 Mk II,Subtank,EK, Kayfun Lite+3.1,Lemo Drop,
Vamo V6, Dos Equis, Tree Of Life, Nemesis, Mimoň by ivant, Smok X Pro, Koopor mini, Cuboid 150W.
allartvideo
e-Holátko
e-Holátko

Národní vlajka:
Slovakia

Reklama

Příspěvekod vichor » úte 10. led 2017 14:55:10

Mám roční výročí s elektonickou cigaretou. Hulil jsem 30 denně a už mě to moc štvalo...prachy+zdraví. Ze dne na den jsem koupil Joyetech evic mini+baterku a namíchané liquidy. Během měsíce jsem dokoupil tentokrát už z číny nabíječku, dalších 7 baterií a 2 dva clearomizéry (nyní používám Joyetech Ultimo). Začínal jsem s 24mg nikotinu na půl roku, 6-9 měsíc s 18mg a teď mám od října do konce ledna 12mg a tímto stylem se chci dostat až na nulu :)Ze začátku jsem to prokládal s cigárama, ale snižoval jsem to až do stavu, kdy v listopadu (tj. po 10-ti měsících) mi cigarety začaly smrdět.
Denní spotřebu mám po celou dobu 4ml liquidu a 1 baterie...pěkně to vychází :)
Pro mě je to výhra ;)
Joyetech eVic-VTC mini - série TRON-S
vichor
e-Holátko
e-Holátko

Národní vlajka:
Czech Republic

Příspěvekod Suchac » úte 10. led 2017 16:03:52

Vapuju už asi 5-6 let, dřív jsem to měl cca půl na půl s pyrem, postupně jsem už jen ze zvyku vozil cíga v autě a dával vždycky jednu cestou do práce a jednu cestou zpátky. Ale někdy v létě jsem si řekl, že je to 3,14čovina a vybodl se na to úplně. Takže už jsem půl roku (kromě pár "společenských" cigaret) jenom na éčku.
HCigar VT75 Nano, Eleaf Istick Pico různé modely (+ Arctic Fox), Smok Alien (rev. B), Joyetech Ego One CT
VandyVape Berserker V2, Digiflavor Siren2 (24mm), Kay. 5 (Coppervape klon), Kay. V3 mini Plus (Noname klon), Digiflavor Siren 22, Augvape Merlin, Joyetech Tron-S (jen CLR hlavy), Kanger Subtank Nano
Suchac
e-Kuřák fajnšmekr
e-Kuřák fajnšmekr

Příspěvekod dlouhejbil » úte 10. led 2017 20:09:52

Tak to už máš pomalu na čase seknout i s tím.
dlouhejbil
Moderátor
Moderátor
Sádrový ježek
Sádrový ježek

Národní vlajka:
Czech Republic

Příspěvekod Suchac » úte 10. led 2017 20:33:51

Myslíš těch pár cigaret? Jednou za čas si (nabídnutý) cigáro dám rád, hlavně když je to doprovázený příjemnym pokecem :angel Dovolim si říct, že při pár kouscích měsíčně se vliv na organismus srovnává s návštěvou začouzený hospody, nebo s konzumací domácího uzenýho :mrk Sice se považuju za 98% nekuřáka, ale cigáro mi pořád chutná a voní. Nezaměňovat s nasmraděnejma hadrama po návratu z hospody, to je k zblití :puke ...
HCigar VT75 Nano, Eleaf Istick Pico různé modely (+ Arctic Fox), Smok Alien (rev. B), Joyetech Ego One CT
VandyVape Berserker V2, Digiflavor Siren2 (24mm), Kay. 5 (Coppervape klon), Kay. V3 mini Plus (Noname klon), Digiflavor Siren 22, Augvape Merlin, Joyetech Tron-S (jen CLR hlavy), Kanger Subtank Nano
Suchac
e-Kuřák fajnšmekr
e-Kuřák fajnšmekr

Příspěvekod dlouhejbil » úte 10. led 2017 21:11:10

Myslel jsem komplet se vším. I s éčkem.
dlouhejbil
Moderátor
Moderátor
Sádrový ježek
Sádrový ježek

Národní vlajka:
Czech Republic

Příspěvekod Wolfgar » úte 10. led 2017 21:43:32

Jsem na tom stejne, obcas si dam pyro spis spolecensky, ne ze bych si pripadal mezi kuraky blbe ale proste ve skupince kuraku prijde chut. Obcas si dopreju fajfku nebo doutnicek, v lete s kamarady vodnici a jinak jedu ecko a nejak nevidim duvod snazit se prestat s eckem, kdyz jsem to udelal minule tak to jen vedlo k tomu, ze jsem se postupne vratil k pyru, to radeji budu nadosmrti kourit ecko zvlast kdyz studie dlouhodobeho vlivu ecka nejsou a ani tak snadno nebudou protze tezko najit nekoho kdotricet let kouri ecko a pred tim nekouril pyro. Nikotin je jed, nicmene jedu ktere pravidelne podavane v malych davkach organismu vice prospivaji nez skodi je cela rada a kdyz se clovek dostane treba na 1.5mg tak to uz je opravdu davka minimalni nehlede na to ze spousta vaperu zkonci u beznikotinu. Mam kamarada co uz nekolik mesicu spokojene bafa beznikotin a na otazky proc to teda neprestane kourit uplne odpovida, ze protoze pak by zase kourit zacal. Ta psychicka zavislost a zvyk je mnohem mnohem silnejsi nez fyzicka zavislost na nikotinu.
Wolfgar
e-Kuřák fajnšmekr
e-Kuřák fajnšmekr

Příspěvekod nunasjiri » úte 10. led 2017 22:24:27

Ja to kombinoval, od novyho roku jedu bez pyra, kupodivu po 10 dnech pohoda, skoro si na nej nevzpomenu, na to ze jsem hulil jak sadrovej jezek 36 let, skoro zazrak. O dost lip spim, hlavne nad ranem, a kdyz prijde pani z balkonu po cigarku tak mi to dost smrdi.
Joyetech eVic, Joyetech eVic Supreme, Kanger AeroTank, Vision X.Jet BDC Nova, Eleaf Alpha
nunasjiri
e-Kuřák fajnšmekr
e-Kuřák fajnšmekr

Národní vlajka:
Czech Republic

Příspěvekod Suchac » úte 10. led 2017 23:21:42

dlouhejbil píše:Myslel jsem komplet se vším. I s éčkem.

To mi řikáš teď, když si chci koupit DNAčko?!? :devil :rofl

edit: substituce pyra za éčko sice proběhla úspěšně, ale závislost na nikotinu tim nezmizela. Pořád hulim přes 10ml šestky denně a bez toho ani ránu...
Suchac
e-Kuřák fajnšmekr
e-Kuřák fajnšmekr

Příspěvekod dlouhejbil » stř 11. led 2017 21:43:32

Stačí chtít. Věř mi. Koukni se mi do podpisu. :D
dlouhejbil
Moderátor
Moderátor
Sádrový ježek
Sádrový ježek

Národní vlajka:
Czech Republic

Příspěvekod Tony M. » sob 25. úno 2017 0:10:04

Zdravím dámy a pánové,
dne 21.2.2017 uplynulo 5 (slovy pět) let od okamžiku, kdy jsem se 100 procentní účinností přestal kouřit standardní cigarety (zde známé pod označením pyra).
Také již uplynulo 30 (slovy třicet) měsíců od doby, kdy jsem také se shodnou účinností přestal používat e-cigarety. :cake
Musím však také přiznat, že jsem měl několikrát chuť si zapálit pyro. Neudělal jsem to, a myslím, že se tak nikdy nestane, na tolik si věřím.
Obrázek e-cigo od 21.2. 2012, později vlastní míchačky, od 21.5. 2014 bez nikotinu. Plán odnaučit se kouřit pomocí e-ciga pomalu vychází.
Tak je hotovo, od 21.8. 2014 nevapuji, plán je tedy splněn.
Tony M.
e-Holátko teoretik
e-Holátko teoretik

Národní vlajka:
Czech Republic

Příspěvekod e-Mikra » sob 25. úno 2017 0:18:58

Prudce gratuluju a doporučuju, když už se k něčemu vrátit, tak raději k éčku.
Subvod Mega TC 2300 + Protank 4 - Jablíčko, malina, banán, jahoda, lesní jahoda, kokos, mentol ...
Obrázek
e-Mikra
Eyjafjallajökull
Eyjafjallajökull

Národní vlajka:
Czech Republic
Nejvyšší skóra: 1

Příspěvekod Jirkator » sob 25. úno 2017 10:14:51

2,5 roku bez nikotinu - to už bych se nevracel k ani jednomu.

[ Post made via Android ] Obrázek
Existuje plno způsobů jak zabít čas, ale žádný, jak ho vzkřísit.
Vapuji od 8.2.2012, ale kromě zdraví jsem neušetřil nic.
Jirkator
e-Sentinel
e-Sentinel

Národní vlajka:
Czech Republic

Příspěvekod hladik2 » sob 25. úno 2017 10:23:46

7 let jsem neměl pyro ale stále dudlám e cigo a baví a chutná mi jak když jsem na něm závislej a to vapuju nulku.Když některé příchutě jsou mňamky co se dá dělat
Od 18,1,2011 E-kuřák Grip+Ismoka .,
Obrázek
iStick 50W
hladik2
e-Soptík
e-Soptík

Bydliště: Stará Boleslav alias Stará Boule a na tom skůtru to nejsem Já
Národní vlajka:
Czech Republic

Příspěvekod Romulus » čtv 25. led 2018 14:14:01

tak lidi, zůstal jsem u vapování, jakože tak 5x do roka si zapálím i normální pyro (v podstatě jen v ovíněném stavu a většinou ani už to ne :), ale co to je oproti 6tis cigaret za rok, že? :)
Liquidy tak s 3 nikotinem, spíše pro hit a ten pocit, že tam je, než že bych to tam nějak extra potřeboval.

Nyní mám smok alien 220w + baby beast s hlavami v8 baby t8 a je to pecka.
Liquidy už si míchám sám, na RDA jsem moc líný (zatím).
Navíc hlavy kupuji přes ebay takže 5 kusů za cenu jednoho z našeho eshopu. Nebu komentovat ty naše vyděrače ;)

A s vapováním, dokud neprokáží, že to je stejný hnus jako cíga, asi zatím končit nebudu, baví mne to, mám rád to míchání chutí a cloudy :)

Další krásné dny s e-cígem přeji

Romulus píše:Ahojte, prvních 100 dnů bez normálního cíga, hip hip :)

Toto se mi nikdy v mé patnáctileté kuřácké historii nepodařilo, tzn. že u mne e-cígo velká pomoc. Ale i to e-cígo jsem za ty 3 měsíce v podstatě omezil na ranní a odpolední jízdu autem z práce, pár tahů večer, no a samozřejmě u pivka musí být :)

Jinak jak se cítím? Fyzicky tedy 100% lépe, dýchá se lépe a velmi se omezilo otravné pokašlávání a ranní chrchlání. Už tak 2 roky se snažím kvůli problémům se zády pravidelně plavat a zde to pociťuji obzvlášť.

To, že bych ale neměl někdy potřebu si zapálit, ještě nezmizelo. Občas si říkám, jen tak na chuť, jednu a pak zase pokračovat...No ale držím se :)
Pokud má někdo stejný cíl jako já, tj. úplně přestat, držím pěsti a přeji hodně odhodlání. Mne ta představa "být svobodný" hodně láká. Tak někdy se zase ozvu.

Peace
VapeGear Swing - VV/VW 2000mAh silver, K1 Aspire 1.8Ω

Obrázek
Romulus
e-Holátko
e-Holátko

PředchozíDalší

Zpět na Fakta a Mýty