Jak je to presne s tema cyklama?
Kdyz mam baterku, ktera ma inzerovano, ze vydrzi dejme tomu 300 cyklu tak to znamena 300x nabiti z 0 na 100% ?
Co kdyz to baterku budu nabijet pokazdy jenom od 50ti do 100%? Bude mit tech cyklu teoreticky 600?
Moderátoři: dlouhejbil, Joker, Grif, jura-p
Vikipedie píše:Jak prodloužit životnost
- Nenechávejte zbytečně dlouho plně nabité nebo úplné vybité baterie stát.
- Také je neudržujte stále při 100% nabití. Při 40% nabití je životnost zhruba 3x delší[1].
- Nevybíjejte do úplného vybití. (tzn. když zařízení hlásí vybitou baterii, nesnažte se ji zbytečně dále vybíjet) Je mnohem lepší ji dvakrát vybít na 50 % než jednou na 0 %.
- Optimálně skladujte záložní baterii v chladu (ne v mrazu, oproti 25 °C prodloužíte životnost přibližně 2x).
- Preferujte málo hřející zařízení (jako notebook a mobil) a nenechávejte je v horkém autě.
- Kupujte „čerstvé“ baterie.
houmles píše:Jak je to presne s tema cyklama?
Kdyz mam baterku, ktera ma inzerovano, ze vydrzi dejme tomu 300 cyklu tak to znamena 300x nabiti z 0 na 100% ?
Co kdyz to baterku budu nabijet pokazdy jenom od 50ti do 100%? Bude mit tech cyklu teoreticky 600?
cody píše:Jedine voditko me napada premerit novy clanek. Jestli je nabity prave na to skladovaci napeti. Tipuju 3,7-3,8V. Pokud koupis novej a ma 4V nebo 3V pak uz ho asi nekdo nabijel.
cody píše:
Hranice 4,2V u Lixx clanku:
Pokud se podivate na specifikace poradnych mikroprocesorovych nabijecu na eshopech, zjistite, ze VSICHNI vyrobci uvadeji u LION jako horni hranici 4,1V. Ikdyz jsem [b]si stahl posledni aktualizaci softu a mam v nabijeci VSECHNY nabijeci programy pro LIxx clanky - furt muzu nabit Lionku max na 4,1V. Obecne uznavana pravidla pro max. nabiti je u Lipolek 4,2V, u Lionek 4,1V,
stawac píše:Já nepsal nic vycucané z prstu, ani jsem nenapsal že 3,74V se má naměřit na nové baterii! Jen jsem napsal moji zkušenost, a to že jsem na 4 kusech naměřil totožné napětí. Nic víc nic míň jsem tim nechtěl říct. A i kdybych na jedné naměřil jiné napětí než na zbylých, neplašil bych se. Poznačil bych si jí a sledoval jak se bude vyvíjet.
cody píše
Hranice 4,2V u Lixx clanku:
Pokud se podivate na specifikace poradnych mikroprocesorovych nabijecu na eshopech, zjistite, ze VSICHNI vyrobci uvadeji u LION jako horni hranici 4,1V. Ikdyz jsem [b]si stahl posledni aktualizaci softu a mam v nabijeci VSECHNY nabijeci programy pro LIxx clanky - furt muzu nabit Lionku max na 4,1V. Obecne uznavana pravidla pro max. nabiti je u Lipolek 4,2V, u Lionek 4,1V,
JX3P - to už neplatí
v datasheetu např. Samsung 18650 2600 je nab. nap. 4.2V a některé nové typy i víc (4.25/ 4.35 Sam3000/ Pan3400)
proto jí nabijím v LiPol modu a užívám si až 30% kap. navíc
Tak takove info prosim radeji ne.
Fido píše:Jen dodám, že delším ponecháním v nabíječce se nic nezkazí ale ani ničeho nedosáhne. Jakmile je baterka nabitá, nabíjení se přeruší i kdyby byla v nabíječce týden.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník